آگاهي از بروزرساني وبلاگ

براي دريافت آخرين مطالب ، ايميل خود را وارد كنيد (فراموش نكنيد كه بر روي لينك فعالسازي كه براي شما ايميل ميشود كليك كنيد!):

Powered by FeedBurner

۱۳۸۹ بهمن ۶, چهارشنبه

يخ خشك چيست و چه فايده اي دارد؟

يخ خشك نامي است كه به دي اكسيد كربن منجمد گفته ميشود . گاز دي اكسيد كربن در دماي منفي 78.5 درجه سانتيگراد و فشار عادي جو بدون عبور از حالت مايع و بصورت مستقيم جامد ميشود و در دماي بالاتر از منفي 56.4 درجه سانتيگراد و فشار پايينتر از 2.5 اتمسفر مستقيما از حالت جامد به حالت گاز در مي آيد.
 به همين دليل دي اكسيد كربن جامد را "يخ خشك" مي ناميم . بعضي از ويژگيهاي عمومي يخ خشك عبارتند از: نداشتن رنگ و بو و طعم ، غيرقابل اشتعال بودن و داشتن اندكي خاصيت اسيدي . چگالي اين ماده متفاوت است ولي معمولا مقداري بين 1.4 تا 1.6 گرم بر سانتي متر مكعب دارد . در يخدانهاي معمولي در هر 24 ساعت بين سه تا پنج كيلوگرم يخ خشك تصعيد ميشود . تصعيد اين ماده سريعتر از يخ معمولي است ولي ماندگاري آن در محيط تقريبا به همان اندازه است.
بهتر است يخ خشك را در فريزر خانه خود نگهداري نكنيد زيرا سرماي آن بسيار زياد است و باعث ميشود ترموستات فريزر ، آنرا خاموش كند. ولي درصورتيكه اين اتفاق بيفتد يخ خشك با سرماي خود از مواد غذايي محافظت خواهد كرد!

اگر يخ خشك را لمس كنيم چه اتفاقي مي افتد؟
اگر زماني خواستيد يخ خشك را با دست جابجا كنيد مطمئن شويد دستكشهاي مناسبي به دست داريد . چون اگر بطور مستقيم و بدون محافظ آنرا لمس كنيد دماي پايين آن براحتي به دست شما آسيب ميرساند . لمس اين ماده بدون محافظ شبيه بدست گرفتن يك ماهيتابه داغ بدون دستگيره است.

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر